Timmerman Waddinxveen

 

Timmerwerk is gebruikt in de hele geschiedenis van de westerse beschaving, die teruggaat tot de Chethor, een oude beschaving in Oost-India die bekend stond om hun simplistische binnenhuisarchitectuur. De vroege Chinezen gebruikten handgereedschap om hun werk en houtsnijwerk te voltooien, zelfs antennes en een draak om de tijd te verbeelden waarin koningen en keizers regeerden. De Romeinen gebruikten speciale soorten houten gereedschap om hun invade uit te snijden. Het zijn echter de oude Egyptenaren die als eersten zijn opgetekend die aangedreven gereedschap gingen gebruiken om hun werk te voltooien, waardoor de manier waarop zij houten meubelen maakten werd gestandaardiseerd en als gevolg van deze standaardisatie werd de meubeldriehoek een steunpilaar van de westerse beschaving.

Soorten timmerman

Vandaag de dag zijn de meeste mensen die een timmerman in dienst hebben, een deeltijd-aannemer. Zij kunnen een atelier of een winkel hebben van waaruit zij werken, waar bouwmaterialen gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Timmermannen, voor zover het op afstand aangedreven gereedschap betreft, kunnen in deze tijd binnen een bepaald gebied werken, hoewel zij vaak vanuit huis werken, waar slechts een paar gereedschappen nodig zijn. Men behoeft niet over een speciaal gereedschap te beschikken. Er zijn echter een aantal gereedschappen op de markt die het werk van een timmerman aanzienlijk zullen verbeteren, bijvoorbeeld persboren (een soort drukhamer die over het algemeen werd gebruikt voor het vormen en ontlakken van houtwerk), handzagen (het populairste elektrische gereedschap voor houtbewerking), longhorizontale schertszagen (voor het zagen van lange houtstroken of voor het snijden van houten facings), verstekzagen (gebruikt voor het dwars op de nerf zagen van hout), en nog veel meer.

Materialen die gewoonlijk door timmerlieden worden gebruikt

Hout is het meest elementaire bouwmateriaal, en het populairst. In feite is een groot deel van het bouwmateriaal dat vandaag de dag nog beschikbaar is, hout, hoewel het in verschillende soorten verkrijgbaar is. Caraïbisch grenen wordt in de VS “grab pine” genoemd, terwijl Europese eik of walnoot in het VK bekend staat als “hard bay”. De basishoutsoorten die door timmerlieden worden gebruikt zijn onder meer grenen, notenhout, essenhout, eikenhout, kersenhout en esdoornhout. Deze houtsoorten kunnen worden gekocht in de vorm van planken, in kortere stukken gezaagd, vellen genaamd, of in stroken. Als het hout eenmaal is gezaagd, is het meestal de hand die het afwerkt, omdat veel zagen geen stroken hout zagen die breed genoeg zijn om de voor timmerlieden noodzakelijke vormen en maten te krijgen.

Veel timmerlieden gaan ook door het proces van het draaien van grenen naar verschillende vormen en stijlen, afhankelijk van de kwaliteit ervan. Multiplex is een ander materiaal dat door timmerlieden wordt gebruikt en dat voor het grootste deel is gemaakt van hout en stukjes plastic, maar het heeft een mates in timer evenals hechtingseigenschappen, en is veel goedkoper dan natuurlijk hout. Gazes zijn een ander ding veel timmerlieden gebruiken, hoewel dit niet van toepassing op timmerlieden als geheel, maar het wordt gebruikt voor de individuele stukken, en de fijne details timmerlieden vaak gebruik maken van deze. Gazes worden voor vele doeleinden gebruikt, onder meer om het oppervlak glad te maken, en is dan geschikt voor afwerking.

Melfurn’s Bar

De zaagbeugel is een soort gereedschap dat timmerlieden regelmatig gebruiken. Het wordt gebruikt om muurplaten of steunen voor planken te monteren. Het maakt het gemakkelijk om planken en wandplaten op hout te monteren. Klein draagbaar gereedschap was handig bij het gebruik ervan en was ook gemakkelijk te vinden.

U ziet dus dat de timmerman voorbereid moet zijn en ook een behoorlijk bedrag voor zijn spullen moet vragen, aangezien zijn gereedschap soms kostbaar kan zijn, dankzij het feit dat het meestal van dure grondstoffen wordt gemaakt. Daarom is het van cruciaal belang om over een goede werkplaats en een goede gereedschapsset voor timmermannen te beschikken, zodat de timmerman toegang heeft tot alle soorten gereedschap, met name voor houtbewerking.

Houtbewerking

Een timmerman is een vakman die meubilair en soortgelijke projecten maakt. Het is een semi-arbeidsstatus, maar een groot percentage van de timmerlieden zijn gewoon “veyors en werken om in hun levensonderhoud te voorzien”. Althans de timmerlieden die in de kleine winkels werken, worden beschouwd als ” heuvellandarbeidersine ” in plaats van echte timmerlieden.

Lees meer:

Bouwbedrijf Gouda

Bouwbedrijf Waddinxveen