Daklekkage

 

Reparatie van daklekken kan op twee manieren gebeuren: binnen of buiten het huis. De plaats van het lek en de ernst ervan gedurende het seizoen zullen bepalen welk type herstelling nodig is. In bepaalde gevallen is de oorspronkelijke structuur te zwaar beschadigd, zodat speciale aandacht vereist is.

De eerste methode om een daklekkage te verhelpen is het vervangen van een gedeelte van een pannendak. Dit kan op een paar verschillende manieren worden gedaan. Ten eerste kunt u de oude dakpan verwijderen en gebruik maken van koofvoeg onderlaag en vervolgens een nieuwe dakpanplaat op dat gedeelte aanbrengen. Als u kunt, snijdt u een extra dakpanplaat uit die correct overeenkomt met de plaat die u repareert (dit is vooral handig als u meerdere dakpannen moet verwijderen). Vervang de tegel vervolgens met hetzelfde tegelmateriaal als voor de vervanging. De schatting voor dit type reparatie is $200 tot $400 voor een typische woning.

In sommige gevallen is de reparatie van een daklekkage veel minder gecompliceerd. Een dakpanreparatie is bijvoorbeeld relatief goedkoop, vaak minder dan $50. In dergelijke situaties wordt de oude dakpan verwijderd met behulp van de verwijderingsmethode die “scatory nailing” of “roaring” wordt genoemd. Deze methode van vervanging is iets moeilijker en vereist dat u door de dakpan boort, ook al wordt de bestaande mortel op zijn plaats gehouden met een mengsel van dakbedekkingszand. Dit vereist dat u op het dak klimt om de oude dakpan te verwijderen. Wanneer u deze vervangt door de nieuwe dakpan, moet u een veiligheidsbril dragen. Uw ogen zullen worden blootgesteld aan de mogelijkheid van vallende dakpannen – daarom – en dakpannen zijn zwaar en het dak kan extra ondersteuning nodig hebben. Hoewel u in staat zijn om deze reparaties te doen met behulp van alleen een ladder en een hamer, zal de resulterende look waarschijnlijk meer traditionele, zodat u de hulp van een lokale dakdekker nodig.

Een andere methode om een daklekkage te repareren is de beschadigde dakpan te verwijderen en vervolgens nieuwe dakpannen op de plaats te leggen. Dit is dus het moment waarop u een dakdekker nodig heeft. Zo’n dakdekker zal werken vanuit een bestaande installatie en de klus klaren met behulp van zijn vaardigheden. Zo’n dakdekker zal de oude dakpannen in een vrachtwagen doen die behandelde en afgeschermde milieuvriendelijke biodiesel zal bevatten om te gebruiken voor Page weapons. Na een behandeling die het verval tot twintig jaar uitstelt, zal uw nieuwe dakpan klaar zijn voor gebruik. Op dezelfde manier zal een dakdekker dakpannen repareren of uw bestaande dak herstellen door nieuwe dakpannen te leggen over de bovenkant van de nieuwe dakpannen die zijn gelegd. Dit zijn allemaal doe-het-zelf projecten die u zelf zou kunnen uitvoeren.

Een ding om te onthouden als u denkt aan doe-het-zelf reparatie van uw dak en u kennis hebt van deze producten die u uiteindelijk in staat kunnen stellen om een daklekkage te repareren of dergelijke reparaties uit te voeren, doe dan een aantal test lapjes van welke soort dan ook die u nodig hebt op het dak. Dit zal u helpen bij het bepalen van de benodigde tussenruimte en hoeveel mortel (voor openingen zoals uw gevelopeningen) en breeuwwerk nodig is. Als u handig bent met een troffel, en u zich geen zorgen maakt over eventuele schade aan de onderliggende structuur, kunt u de meest nauwkeurige en dichtst bij uw capaciteit en bereidheid om te leren passen. Dit kan worden beschouwd als een “reparatiekuur” in plaats van een doe-het-zelf project.

Mijn advies aan iedereen die overweegt zelf zijn dak te repareren, is de kosten van materiaal en arbeid af te wegen tegen de kosten van het inhuren van een professionele dakdekker. En als je een betere baan te doen, kan het geld goed besteed. Het is veel goedkoper om een aannemer te betalen die op de lange termijn een last van uw schouders kan nemen, of iemand die in uw huis kan komen en de klus in één dag kan klaren.